Så länge jag kan minnas har jag sett livet i ögonblicksbilder. Det låter flummigt, jag vet. Men när jag är i en inspirerande miljö med härliga människor eller besöker nya platser så ramar jag alltid in mina intryck, gör om intrycken till stillbilder. Att bli fotograf var aldrig något jag planerade. Det liksom bara blev så. Vissa saker kanske är menade att bara bli.

Sedan 2013 arbetar jag som fotograf på heltid, med en studio ute i Tornet-området. Innan dess studerade jag Grafisk Design & Kommunikation på Linköpings Universitet. Nu några år senare är jag otroligt tacksam över min resa till att bli fotograf. Tacksam över möjligheten att få fota alla härliga människor jag haft förmånen att fota. Det är fantastiskt att få göra det jag älskar, varje dag.

Varför foto? Foto är ett effektivt sätt att skapa känsla och förstärka budskap. Med unika bilder sticker man ut i ett konkurrenskraftigt mediabrus. Jag hjälper företag i alla branscher att fota bilder för såväl hemsidor som bildmaterial för foldrar, presentations­material och sociala medier. Det bästa med mitt jobb? Möjligheten att hjälpa företag sticka ut med unika, personliga och professionella foton. Som faktiskt gör kommunikationen roligare och mer intressant för potentiella kunder.

Vill du veta mer? Kontakta mig så berättar jag gärna mer!

Vi har valt att jobba med Johanna då vi på Visit Linköping & Co tog fram ett nytt bildspråk för hur vi ska kommunicera Linköping som en välkomnande och modern destination. Johanna har verkligen en förmåga att sätta människan i fokus på sina bilder och att levandegöra en känsla, smak och doft som gör att det känns som man upplever det bilden förmedlar.

– Caroline Staaf, Visit Linköping